About & Partners

About

Belangrijke waarden binnen Intimichi* zijn: lekker in je vel voelen, vrijheid, verbinding ervaren met jezelf en anderen én toegang vinden tot je sensuele – seksuele zelf. Onze missie is om jou, je omgeving en op grotere schaal de samenleving te begeleiden richting meer persoonlijke, relationele en seksuele ontplooiing en groei. Wij gaan voor meer bewustzijn en sekspositiviteit! Graag werken wij diep therapeutisch (lees: tot op celniveau) met een speelse rand en een vleugje magie. We willen de drempel verlagen om juiste informatie op te doen en hulp in te schakelen door het spreken op events, het hosten van workshops en trajecten, alsook gericht te verwijzen naar onze fantastische samenwerkingspartners (zie onder).

Ongeacht het format, zij het in de praktijk, op een groepssessie of bij een event, zullen we steeds te werk gaan vanuit ons hart en aangepast op maat, aan de noden van de mensen en de context.

Uitspraak en betekenis〖 Intimachie〗: Samenvoeging van ‘intimacy’ en Michelle (oprichter). Sommige mensen spreken het graag met een Italiaanse tongval uit ‘Intimiiichi’ of net heel stoer ‘IntimiG’. Zolang je bij die laatste even aan de G-spot denkt is het voor ons allemaal oké!


Hi, Ik ben Michelle Hufkens, oprichter van Intimichi. Met mijn achtergrond binnen klinische psychologie, seksuologie, yoga, energiewerk en hypnose, probeer ik mensen dichter bij zichzelf te brengen. Ik werk graag cognitief en concreet, maar ook belichaamd en met ons onbewuste. Op deze manier wordt diepgaande transformatie gefaciliteerd. Mijn interesse is breed en holistisch, zolang het maar met persoonlijke, seksuele en spirituele ontplooiing te maken heeft.

Ik woon en werk in Gent, ben afkomstig uit de Kempen en vertoef graag aan zee om uit te waaien en te surfen. Als open-minded en nieuwsgierige vrouw heb ik als doel open gesprekken uit te lokken over thema’s als intimiteit en seksualiteit. Ik geloof erin dat we op deze manier taboes kunnen doorbreken en de mogelijkheid creëren om te groeien richting meer zelfzekerheid, seksuele vrijheid en speelsheid, maar boven alles een meer zorgzame relatie met onszelf en met anderen.

Wat me daarnaast kenmerkt is dat ik graag deel met anderen wat mij energie geeft en inspireert, vandaar ook het blogstukje op deze website. De thema’s gaan van seksuele educatie tot yoga & surf.

Heb je vragen over therapie, het organiseren van workshops of wil je graag eens samen zitten voor een nieuw project, aarzel dan niet om me een mailtje te sturen. Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!

Klik hier om meer te lezen over het aanbod.

Warme groeten,
Michelle

Master Klinische Psychologie UGent
Permanente Vorming Klinische Seksuologie UZGent
Yoga docentenopleiding All Yoga Thailand
Reiki Master opleiding Thespacewithinme & Isabelle Grey
Hypnose opleiding bij VHYP

Visumnummer: 261702
Erkenningsnummer Psychologencommissie: 932116820
Aangesloten bij VVKP & BFP
Aangesloten bij VVS

Partners

Sinds enkele jaren werk ik graag samen met collega’s in het kader van workshops, trajecten en producten. Op deze manier kunnen we nog dieper in bepaalde thema’s duiken, alsook koppels en groepen ondersteunen. Zelf heb ik de ruimte niet altijd om mensen individueel op te starten, vandaar verwijs ik graag door naar de mensen met wie ik vertrouwen heb opgebouwd.

Samenwerking:

Therapie:

 • Praktijk Ruimte: therapie – en workshopruimte, een grote groep therapeuten die sterk onderlegd en gespecialiseerd zijn, gelokaliseerd in Gent en Lokeren.
 • Hanne Golsteyn: relatietherapeut en seksuoloog, co-host de koppelworkshop. Je kan ook bij haar terecht voor individuele en koppelbegeleiding.
 • Gabriela Szuman: seks – en relatie consulent, ze assisteert de Sexual Empowerment workshops in Antwerpen. Je kan bij haar terecht voor individuele begeleiding in Antwerpen of online. (seksuolooggabi@figur.be)
 • Ayke Gubbels: psychologisch consulent en expert traumasensitieve therapie, samenwerkingspartner en co-host voor jaartraject omtrent intimiteit en seksualiteit. (meer info volgt nog)
 • Katrien Koolen/Lovers with kids: relatietherapeut en online platform.
 • Figur: praktijk gespecialiseerd in bekkenbodemgezondheid, alsook locatie voor de Sexual empowerment workshops in Antwerpen.

Menstruatiecyclus, zwangerschap, vrouwelijke gezondheid en cyclisch leven:

 • Sensiplan: een boeiende training voor zij die willen stoppen met hormonale anticonceptie, hun menstruatiecyclus beter willen leren kennen, interesse hebben in natuurlijke anticonceptie of optimale vruchtbaarheid willen bereiken in het kader van kinderwens.
 • Bloody womxn: cyclusgoeroe’s, online platform en community. Sponsoren Happy Hormones boek aan de deelnemers van de intimichi trajecten (Sexual empowerment en Stay sensual stay sane).
 • Uwe Porters: vroedvrouw en auteur, online platform dat taboes omtrent seksualiteit doorbreekt, focus op seks na kinderen. Ze is ook deel van het Guud woman team dat supplementen aanbiedt voor een gezonde hormonale balans en cyclus.
 • Cycle.care: platform met heel wat gratis informatie omtrent vrouwelijke gezondheid en seksualiteit. Af en toe creëren we samen een workshop, cfr ‘pleasure the penis‘.
 • Geboren in Gent: vroedvrouwen die met passie en liefde ondersteunen aan de hand van persoonlijke begeleiding, cursussen en sport.

Genderdysforie – Transgenderzorg:

 • Benelux Genderteam: zelf start ik geen individuele begeleidingen omtrent gender meer op, je kan hiervoor bij hen terecht, of in de teams binnen de ziekenhuizen Gent (UZGent) en Hasselt (Zol). Voor supervisie, lezingen, workshops en opleidingen (op maat) ben je hier wel aan het juiste adres.

Betrouwbare en kwalitatieve merken/producten:

 • Lore Janssens – Oh Yaz: vulva – en vaginavriendelijk ondergoed, overigens geeft Lore ook een workshop twerken in het Stay sensual stay sane traject (kortingscode ondergoed: Intimichi_ohyaz).
 • Givingly: massage – en glijmiddel (kortingscode Mich15).
 • LOT of toys: massage – en glijmiddel (kortingscode Mich10).
 • Nachtkastje.nl: prijs-kwaliteit prima en divers aanbod erotische artikelen (kortingscode Mich10).
 • Pierre sports: duurzame yoga – en sportartikelen.

Blog at WordPress.com.