Energiewerk – Reiki

Ons fysiek, emotioneel en mentaal en energetisch lichaam werken samen en beïnvloeden elkaar. Daarom is de combinatie van een Wetenschappelijke Westerse lens met een meer lichaamsgerichte, Spirituele lens zo waardevol.

Michelle heeft een achtergrond binnen de Klinische Psychologie en sekstherapie en vond verdieping in energiewerk onder het mentorschap van Stephanie Durieux (Thespacewithinme), Isabelle Grey en Charlotte De Baere.

Wanneer is deze therapie geschikt voor jou?

 • Als aanvulling op klassieke gesprekstherapie. Wanneer je merkt dat gesprekken inzicht geven maar er in je energieveld en leven nog iets vast lijkt te zitten.
 • Wanneer je nood hebt aan een ‘reboot’ van jezelf en je systeem. Een energetische massage brengt diepe relaxatie van je zenuwstelsel teweeg waarna je beter kan inzetten op je eigen herstel – en verwerkingspotentieel.
 • Wanneer je wenst dat je energie vrijer stroomt.
 • Je spirituele identiteit verrijken.
 • Wanneer je nieuwsgierig bent naar een hands-on en krachtige maar zachte helingsmethode.

Technieken & Tools

 • Reiki: Een Japanse techniek waarbij universele energie (hartfrequentie) gebruikt wordt om het lichaam in balans te brengen, via de handen.
 • Reinigen en doorknippen van energiekoorden ook wel ‘Cord cutting’ of ‘removing attachments’ genoemd. Geschikt wanneer je blijft vasthouden aan een destructief patroon, persoon of situatie maar ook wanneer je een nieuwe start wil maken (in je relatie, seks – romantisch – en werkleven).
 • Psychic surgery: Geschikt wanneer je fysieke, psychische en emotionele druk of pijn wil verzachten en doorwerken. Meestal wordt hierbij ook visualisatie ingezet.
 • Ademhaling, sounding, visualisatie en loslaatrituelen.

Mogelijke effecten

 • Wanneer ons energetisch lichaam in balans is, beïnvloedt dit ons fysiek, emotioneel en mentaal lichaam. Op fysiek vlak kan er dus een impact zijn op onze huid, spieren, gewrichten, hormonale systeem, organen en brein. Op emotioneel vlak op onze gevoelenswereld en op mentaal vlak op onze gedachtenwereld en cognitieve processen.
 • Met Reiki werken we op ons chakrasysteem, te visualiseren als energiewielen. De 7 belangrijkste centra bevinden zich in het perineum, sacrum, de navel, het hart, de keel, voorhoofd en kruin. Deze zijn verbonden met ons gedrag, emoties en psychologisch functioneren. Thema’s die hierbij naar boven kunnen komen zijn veiligheid, aarden, seksualiteit, creativiteit, emotionaliteit, zelfvertrouwen, empowerment, verbinding, (zelf)liefde, expressie, je waarheid spreken, intuïtie, etc.

Praktisch

 • Je draagt comfortabele kledij en geen schoenen
 • Je ligt bij voorkeur op een massagetafel of een matrasje op de grond
 • Een sessie duurt gemiddeld 90 minuten waarvan ongeveer een half uur integratief gesprek
 • In real life in mijn praktijk (Gent) of bij jou thuis (regio Gent en Antwerpen)
  150 euro
  Op afstand via Zoom (Energy doesn’t know time and space, crazy right?)
  100 euro

Hopelijk ervaar je de helderheid die je nodig hebt via bovenstaande info. De kracht van dit werk zit daarnaast ook voor een groot stuk in de openheid voor het niet tastbare. Als dit het geval is, kan er een hele nieuwe wereld voor je open gaan.

Persoonlijke note van Michelle:
Het is ontzettend waardevol om kritisch te zijn. Ik ben zelf rationeel van aard (yay fantasie, nay piekeren) en was sceptisch tegenover alles wat niet evidence based was in de hulpverleningswereld. Over de jaren heen heb ik echter prachtige dingen mogen ervaren dankzij mijn open blik, nieuwsgierigheid en fascinatie voor persoonlijke groei. Eerst via sport, daarna via yoga en meditatie voelde ik opmerkelijk shifts in mijn bewustzijn, relativeringsvermogen, liefde en energie. Van zodra ik besefte dat er in ervaren, voelen en intuïtie een enorme wijsheid zit veranderde er heel veel in mijn leven. Ken je het liedje ‘Oh, oh, oh it’s magic! You kno-ooow, never believe it’s not so! Dat dus, maar alles op z’n tijd. Neem wat resoneert, stel je vragen en je weet me te vinden als je er klaar voor bent. Much love!

M’n Reiki-sessie van voorbije woensdag heeft echt meteen effect gehad. Ik voel me mentaal en lichamelijk lichter. Het was wat ik wou bekomen en het is me veel sneller gelukt dan verwacht eigenlijk. Ik kreeg tijdens de sessie ook een helder inzicht over waar ‘ja’ en waar ‘nee’ tegen te zetten. Dank je wel! 

Kimberly Hoste

“Ik had, zoals wel vaker, een fijn gesprek met Michelle. Deze keer ging het over mijn eeuwige struggle om los te laten. Plekken, mensen, gebeurtenissen,… Ik vertelde over hoe zalig het zou zijn om me niet alleen bewust te zijn dat iemand of iets me geen energie meer geeft, maar daar dan ook effectief stappen in te zetten. Ik had al wel eens gehoord over cord cutting en vertelde Michelle dat ik dat misschien wel gewoon eens nodig had. Toevallig (😉), wou Michelle zich hierin in haar energiewerk meer verdiepen. Ik had geen verwachtingen, maar was wel heel nieuwsgierig. Geen verwachtingen is misschien niet helemaal waar, ik had eigenlijk verwacht niets te voelen. Energiewerk intrigeert me, maar blijft ook altijd iets heel abstract voor mij omdat ik het niet rationeel kan verklaren/verstandelijk kan bevatten. Ik lag neer, deelde luidop mijn intentie voor de sessie en geraakte iets later in een soort van bewust onbewuste staat van zijn. Een soort van… bewuste slaap? Ik kon me het “cord cutten” of loslaten heel goed visualiseren en Michelle voelde me heel goed aan. Waar ik voelde dat er iets diende te gebeuren, voelden haar handen ook. Ik zag een soort van navelstreng verschijnen die door/onder de atlantische oceaan liep tot bij de persoon aan wie ik me toxisch gebonden voelde. Ik zag soms heel duidelijk kleuren. Daarvan moet ik misschien nog een diepere betekenis zoeken of misschien is het ook wel gewoon oké dat ik het toen zag en niet meteen begreep/begrijp waarom. Het voelde voor mij heel speciaal om te weten dat mijn gidsen aanwezig waren. Ik had nooit eerder contact met hen gezocht, maar voelde me zo beschermd. Michelle wist dat gevoel echt heel goed over te brengen. Ik denk dat ze minstens 10 minuten het “infinity” symbool maakte over mijn buik en borstkas. Plekken waar ik ook echt druk voelde. Het was voor mij een heel bijzondere ervaring. Diezelfde dag kreeg ik van de persoon van wie ik (energetisch) afstand wou nemen ineens meerdere berichten met de vraag of alles oké was. Ook dát was heel bijzonder! Want er was geen aanleiding geweest tot die vraag, buiten het energiewerk dat Michelle en ik samen hadden gedaan die dag. Ik voelde mij een pak lichter en voelde vooral ook minder schuldgevoelens. Dankjewel voor deze bijzondere ervaring, Michelle ❤️

Luna

Blog at WordPress.com.