Yoga & Meditatie

Wie bewuster wil leven en meer rust wenst te ervaren kan dankbaar gebruik maken van ademhalingstechnieken, lichaamshoudingen en meditatie. Dit mind-bodywerk kan helpen om je (opnieuw) vitaal en in balans te voelen. Het is bovendien een proces waarbij iemand zichzelf beter leert kennen en accepteren. Velen beginnen eerst met het exploreren van de fysieke aspecten van yoga, later ontstaat er dan vaak de openheid voor aspecten van introspectie en zelfonderzoek. Yoga kan vertaalt worden als ‘Mastering/quieting the mind’, wat betekent dat het een tool is om onze geest en daardoor ook ons lichaam positief te beïnvloeden.

* Wil je graag de basics van meditatie leren? Dat kan ook via een online sessie!


Veelvoorkomende thema’s


⋅ Piekeren

⋅ Van hoofd in lichaam kunnen neerdalen

⋅ Stress – spanning – hyperventilatie

⋅ Focus en aandacht

⋅ In het nu leven

⋅ Slaap

⋅ Verbinding met jezelf & anderen

⋅ Fysieke klachten zoals rug-nek-schouder-darm

⋅ Houding/postuur

⋅ Flexibiliteit

⋅ Hormoonbalans beïnvloeden

⋅ Seksueel verlangen stimuleren

⋅ Vruchtbaarheid


In observing comes knowing and with knowing comes the opportunity to grow


Wat kan je verwachten?


⋅ Aan het begin van een sessie of begeleiding peilen we samen naar wat je nodig hebt binnen je individuele proces of als koppel. Dit kunnen bijvoorbeeld zittende meditatie en ademhalingsoefeningen zijn, of yogaposes op de mat.

⋅ De oefeningen die we tijdens de sessies doen kunnen in een document of als opname worden meegegeven zodat je deze goed kan integreren in je dagelijks leven.

⋅ De sessies worden aangepast aan het level van ervaring, van absolute beginner tot meer ervaren. Lenig zijn is bijvoorbeeld absoluut geen vereiste om te kunnen genieten van de gezondheidsvoordelen.

⋅ Lange termijn effecten zal je kunnen merken wanneer je de oefeningen met enige regelmaat thuis probeert toe te passen. Meditatie kan gezien worden als een mentale training!


“Wat ik ervaar na een sessie yin yoga? Loslaten, thuiskomen bij mezelf en bevrijding”

Een tevreden klant 😉

Zelf aan de slag?

Om vanuit de veiligheid en privacy van je eigen thuis te starten, kan je de zorgvuldig samengestelde yogareeks aankopen waar je levenslang van kan genieten en mee kunt groeien als persoon. Schaf de 12 gevarieerde lessen hier aan.INTIMICHI ⋅ Michelle Hufkens Klinisch Psycholoog, Seksuoloog & Yogadocent

Blog at WordPress.com.